Amaneix i condimenta els teus plats amb oli d'oliva verge extra d'arbequina DOP Siurana "El Vergerars"

L'oli d'oliva verge extra és ideal en cru: Per sucar el pa, per rajar les carns, els peixos i les verdures... i, evidentment, per amanir!

Aposta per la teva salut. Aposta pel millor oli d'oliva verge extra d'arbequina DOP Siurana:

"El Vergerars"

Les teves comandes a: maregaia.gourmet@gmail.com

En som els distribuïdors a Barcelona i província.

La petita Arbequina és la joia que regala a la Denominació d'Origen de Siurana la seva excel·lència singular. Una varietat d'oliva que aporta suavitat, fluïdesa, complexitat i elegància en la fragància, el detall picant al seu sabor. I que, recollida amb la cura que exigeix el Consell Regulador per a diferenciar als olis verge extra, eleva a l`oli amb D.O.P: Siurana a la categoria d'elixir daurat.

L'oli verge extra és el de característiques immillorables de qualitat, i amb termes organolèptics és definit com a:

Fragant: Olorós, de sensació agradable de netedat i perfum amb matisos propis de la zona de producció, derivats de la varietat d'oliva Arbequina de molt antiga tradició a aquestes comarques.

Equilibrat: Ben construït amb totes les seves propietats gustatives ben distribuïdes.

Rodó: Oli complert, sense cap defecte, amb cos i sensacions de gust persistents.

L'oli d'oliva verge extra és el suc mateix de l'oliva, no hi ha oli de més qualitat. Només s'extreu per procediments mecànics i a baixa temperatura - fins a 28 graus -, el mateix dia que es recull l'oliva, que ha de ser de la millor qualitat i estar en el seu punt òptim. Una anàlisi fisicoquímica i un tast certifiquen la seva qualitat. Però qualsevol pot distingir fàcilment un oli d'oliva verge extra només provant-lo. És afruitat i té poca acidesa (entre 0,2º i 0,3º). L'acidesa, per cert, no té res a veure amb el sabor, sinó amb el deteriorament que ha pogut patir l'oli i es refereix a la quantitat d'àcids grassos lliures que té.

L'oli d'oliva verge extra preserva totes les bondats per a la salut, com els àcids grassos monoinsaturats (àcid oleic), la vitamina E (antioxidant), els fitosterols (redueixen el colesterol) i els compostos fenòlics (antioxidants) que venen 'de sèrie 'a les olives.

Els greixos de l'oli d'oliva són monoinsaturats, que no només són innòcues pel nostre organisme sinó que ajuden a pal·liar els efectes nocius dels greixos animals. Per aixòl'oli d'oliva és considerat molt saludable. És més, diversos estudis han demostrat que actua contra l'arteriosclerosi, l'oxidació de les cèl·lules i la pressió arterial, i ajuda en el tractament i prevenció d'alguns tipus de diabetis i de càncer.

La quantitat diària d'oli recomanada per a una dieta sana i equilibrada és d'uns 40 mil·lilitres (37 grams).

Així doncs, tant per les seves propietats beneficioses per la salut, com pel seu toc que delita al paladar, no deixis de consumir a diari l'oli d'oliva verge extra! I si és el nostre, El Vergerars, te'n faràs addicte a ell...! Perquè un bon oli, un oli de veritat, no pot faltar a la teva taula...!

Un bon raig d'oli sobre una llesca de pa, és una combinació deliciosa...

Rajar la carn, el peix i les verdures amb oli, és la opció més saborosa...

I per a les teves amanides, no hi ha condiment més exquisit...