El pa i l'oli d'oliva verge extra: la parella perfecta

El nostre oli d'oliva verge extra d'arbequina El Vergerars és ideal per a cuinar, amanir... i sucar el pa!

El pa i l'oli d'oliva verge extra conformen una de les combinacions culinàries més antigues i saboroses del mediterrani. Són dos aliments bàsics i sans que, quan són de qualitat, s'uneixen donant peu a un ventall enorme de possibilitats.

Quan la matèria primera és de bona qualitat no calen massa artificis per gaudir d'un deliciós i saludable mos. Un rajolí d'un bon oli d'oliva verge extra sobre una llesca de pa... això ja resulta d'autèntic escàndol! Començar el dia amb una llesca de pa amb oli d'oliva és molt bona idea: estem aportant al cos nutrients de qualitat, molt adequats, i de pas combatem el restrenyiment. Però més enllà de ser un bon inici per al nostre dia... pot ser un plaer pels sentits que ens podem permetre cada dia i en qualsevol moment.

Aquí tens alguns suggeriments:

Pa amb oli d'oliva verge extra, sal i xocolata:

Aquesta és una proposta per als nostàlgics, ben senzilla i que de ben segur us transportarà a la infància.
Agafeu un ratllador i sobre una llesca de pa de pagès ratlleu-hi una bona quantitat de xocolata negra (millor com més alt sigui el seu tant per cent de cacau). En acabat poseu-hi unes gotes d'oli d'oliva verge extra i flocs de sal.
A Girona tradicionalment també es menja amb tomàquet (pa amb tomàquet i xocolata). És boníssim! Si us agrada, proveu d'afegir-hi uns dauets de tomàquet fresc.

Pa amb oli d'oliva verge extra, allet i julivert:

Preneu una barra i feu-hi diversos talls al llarg. Compte! Els solcs no han de ser massa profunds per no arribar a tallar-la del tot.
Afegim entre mig oli d'oliva, all picadet i julivert a discreció. Ho enfornem uns minutets... i a gaudir!

Pa, orenga i tomàquet:

Una variant molt gustosa del celebrat pa amb tomàquet de casa nostra. Si l'oli d'oliva verge extra és de bona qualitat resulta una combinació per treure nota.
Torreu una llesca de pa de pagès.
Afegiu-hi una mica d'orenga, suqueu una mica de tomàquet natural i, finalment, deixa caure una fina pàtina d'oli d'oliva verge extra.
Tingueu en compte que aquí no us cal afegir la sal.I no us oblideu de la mítica torrada de pa sucada amb all, raig d'oli i una mica de sal. O sucada amb all i tomàquet, raig d'oli i sal. Mmm! Un plaer pels sentits!