Oli del raig 100% arbequina

OLI DEL RAIG DE PRIMERA PREMSADA: 

Anomenem oli del primer raig al primer oli de la temporada, premsat al molí normalment a mitjans del mes de novembre, procedent d'olives primerenques i fresques de la varietat arbequina.

Al ser un oli procedent d'olives primerenques és molt intens i afruitat. A més, aquest oli es caracteritza per estar envasat sense filtrar, de manera que conserva tota la matèria volàtil, aportant totes les propietats de l'oli d'oliva verge extra més autèntic.

A vegades, hi ha gent que popularment l'anomena oli de primera premsada, però nosaltres no fem servir aquest terme, donat que presta a equivocació, ja que tot l'oli que es premsa al molí es oli de primera premsada, o sigui, oli d'oliva verge extra.

En l'oli no filtrat és normal que, al cap d'unes setmanes d'envasar-lo, faci pòsit, ja que porta molta càrrega orgànica. Però no és cap desavantatge, donat que aquest oli no filtrat, a l'igual que el vi, es conserva millor i manté totes les seves propietats característiques.

Molta gent ens pregunta si aquest oli es pot congelar, i la resposta és que sí. Si desitgeu gaudir d'aquest oli durant tot l'any, només cal congelar-lo en bosses de plàstic al buit.

Aquest oli és ideal per a consumir en cru: en amanides, carpaccios, verdures saltejades, carn i peix a la planxa, escabetxos, etc... I dóna sentit a la dita "oli per sucar-hi pa".